Hi ha 369 infants de Barcelona que no tenen garantida una plaça pública de proximitat a P3 per al curs vinent, segons ha denunciat la FAPAC. Les famílies afectades s’han unit a la Plataforma pro Educació Pública i de Proximitat i reclamen una solució estructural al problema que es repeteix any rere any

Els barris més afectats per la manca d’oferta pública són Sant Andreu, amb 51 infants sense plaça de proximitat, seguit de la Nova Esquerra de l’Eixample, amb 49. El Raval i Sants són els següent al rànquing, amb 36 i 35 infants, respectivament, que no han estat admesos a l’escola pública a un radi inferior a 500 metres del domicili. Al Bon Pastor el problema ha afectat 24 famílies. En total, hi ha 23 barris sense suficient oferta pública de proximitat. Desplaça’t per sobre el mapa per veure les famílies que s’han quedat sense plaça de proximitat segons les dades recollides per la Plataforma Som P3 i la FaPaC.

El Consorci d’Educació ha matisat la informació de la FaPaC i afirma que segons les dades d’assignació provisionals finalment són 146 les famílies que hauran d’ampliar la preinscripció, 105 d’escola pública i 41 de concertada. Afegeixen, a més, que hi ha 433 vacants a les escoles públiques de proximitat i conviden “a les famílies a que coneguin els  projectes”.

Reclamen una nova escola a l’Esquerra de l’Eixample

Per denunciar aquesta situació, la Plataforma Som P3 s’ha concentrat davant del Consorci d’Educació. “Un any més, no hi ha hagut una bona planificació”, lamenten les famílies. Recorden que la demanda per anar a l’escola pública creix cada any, i no s’acompanya de les polítiques necessàries per cobrir la nova situació.

Protesta places escola pública

En el cas de l’Esquerra de l’Eixample, hi ha 49 infants sense plaça a menys de 500 metres, i per això reclamen la construcció d’una nova escola. La solució que ha donat el Consorci als qui s’han quedat sense plaça és enviar-los a altres barris com Sants o el Poble-sec. Plantegen crear un “bolet” a l’Escola Francesc Macià, a la plaça d’Espanya, però la plataforma recorda que amb aquesta solució no es resoldria la manca de places.

Les demandes de la Plataforma s’han recollit en un manifest que han entregat al Consorci i que recull les seves demandes, on també reclamen “garantir un sistema d’assignació de centres transparent i just que asseguri la capacitat d’elecció real de les famílies”, i que no sigui la sort d’un sorteig el que ho determini.

protesta plataforma p3 consorci educació

Un problema que es repeteix any rere any

Ja fa anys que nombrosos famílies es queden sense plaça de proximitat a l’escola pública. El Consorci d’Educació de Barcelona ha respost al problema creant grups addicionals en determinats centres, per tenir més oferta, com ja va fer l’any passat, però, tot i això, 254 famílies es van quedar sense plaça segons la FaPaC.