Protesta xarxa aliments poble sec
Sindicat de Barri Poble Sec

El Comitè Revolucionari d’Aliments del Poble Sec, amb el suport del Sindicat de Barri, ha fet una acció protesta aquest divendres davant de la seu de Serveis Socials del barri per denunciar l’abandonament de les institucions davant la crisi del coronavirus. Diuen que els Serveis Socials no estan responent a la demanda de peticions que els arriben, i que són les xarxes de suport mutu els “qui estem fent la seva feina”.

Desenes de persones han apilat caixes d’aliments davant dels Serveis Socials del barri. La protesta s’ha fet sota el lema “Les institucions abandonen, les xarxes alimenten”. Denuncien que “alguna cosa no està funcionant” i demanen que la situació es reverteixi.

500 famílies ateses per la xarxa del Poble-sec

El Comitè Revolucionari d’Aliments del Poble Sec distribueix aliments a més de 500 persones de 120 famílies, i té una llista d’espera de 50 famílies més. Tot i això, asseguren que el problema està creixent exponencialment, i que les xarxes d’aliments i altres col·lectius ja ofereixen suport alimentari a 12.000 persones a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, una xifra que s’ha doblat en tan sols dos mesos, quan era de 5.000 persones.

També alerten que en les pròximes setmanes la situació s’agreujarà amb la reobertura dels jutjats, perquè moltes famílies no han pogut pagar els lloguers o hipoteques, i es reprendrà el drama dels desnonaments. Creuen que “l’arrel del problema és la manca de recursos i l’oblit per part de les institucions”.