Els sanitaris i veïns del CAP Gòtic protesten cada dia a la plaça de Sant Jaume per reclamar el trasllat del centre a una ubicació nova. Si el Departament de Salut i l’Ajuntament no aconsegueixen trobar l’espai per emplaçar el nou centre d’atenció primària, metges i infermers asseguren que aquest dilluns tancaran el CAP.

El personal denuncia que el centre, inaugurat fa 20 anys, “ja va néixer petit” i explica que ara la situació s’ha complicat perquè, amb la covid-19, han hagut de reduir les consultes de medicina familiar a la meitat. Des de l’inici de la pandèmia han hagut de derivar les especialitats a altres centres que encara no han pogut retornar al CAP Gòtic.

El CAP també té mancances estructurals i goteres d’aigües fecals que han obligat a tancar el centre en quatre ocasions en els darrers anys. Els treballadors denuncien que han de conviure amb paneroles i, ocasionalment, amb rates.

La plataforma veïnal CAP Gòtic Nou Ja exigeix trobar immediatament una ubicació nova per al CAP i reclama instal·lar mòduls provisionals a la plaça de Joaquim Xirau i Palau.