Aquest divendres és l‘últim dia d’escola. Normalment és un dia de festa, nervis i comiats, però aquest any les aules estaran pràcticament buides. La crisi sanitària del coronavirus va obligar a tancar els centres a mitjans de març i la immensa majoria dels alumnes ja no hi han tornat. Només ho han fet alguns d’infantil (de P3 a P5) i els que acaben etapa educativa (6è de primària, 4t d’ESO i 2n batxillerat).

Un dels centres que ha rebut alguns alumnes aquest divendres al matí ha estat l’Institut Escola Costa Llobera. Abans d’entrar al centre, els han pres la temperatura i s’han rentat les mans amb gel hidroalcohòlic. Per als de segon de batxillerat no és un final de curs qualsevol. Tanquen una etapa i, a més, d’aquí pocs dies s’hauran d’examinar de la selectivitat.

Segons la directora de l’Institut Escola Costa Llobera, Dolors Bastida mai no s’haurien imaginat que quan van haver de tancar l’escola a mitjans de març, “el tercer trimestre acabaria sent virtual, sense alumnes a l’escola de forma presencial”. Admet, que a l’inici, el tancament va suposar un xoc, però que amb l’ajuda de tota la comunitat educativa i sobretot de l’equip docent, van aconseguir tirar endavant el projecte. El primer que es va fer, explica, va ser l’acompanyament emocional” i després ja es va activar tota la qüestió acadèmica.

Els alumnes catalans comencen oficialment unes vacances escolars sense saber encara ben bé com serà la tornada al setembre. En principi, les escoles tornaran a obrir el 14 de setembre, però encara és una incògnita com ho faran.

El que sembla segur és que els grups seran més reduïts i que caldrà mantenir les distàncies de seguretat. Els sindicats insisteixen que s’hauran de contractar més mestres i sembla que aquesta és la intenció del Departament d’Educació.

Un comiat retransmès en streaming a l’Escola del Mar

Els 25 alumnes de sisè de l’Escola del Mar del Guinardó han protagonitzat un comiat al pati del centre educatiu. Hi han assistit tot els infants que deixen l’escola amb els seus pares i mares. Tot l’acte s’ha enregistrat i s’ha retransmès en directe per streaming perquè la resta de l’escola i familiars poguessin seguir el comiat en directe ja que les mesures de seguretat han limitat l’aforament per poder respectar la distància d’un metre i mig entre els assistents.