Aquest divendres, els més petits ja poden tornar a gaudir de totes les àrees de joc de Barcelona. Amb l’entrada de Catalunya a la fase de represa, la ciutat ha recuperat aquests espais tal com ja va anunciar aquest dijous l’alcaldessa, Ada Colau. Feia més de tres mesos que estaven precintats per la crisi sanitària del coronavirus. En total són 888 àrees de joc repartides en més de 500 parcs, jardins o interiors d’illa de la ciutat.

Obertura després de tres mesos plujosos

Des de primera hora del matí, els equips municipals han anat obrint, revisant i condicionant els diferents espais de jocs infantils. Després de tantes setmanes tancats, el primer que han fet és la certificació del compliment de les mesures de seguretat i, en aquest sentit, segons explica el cap del Departament de les Àrees de Joc Infantil, Toni Navarro, “una part molt important és l’esmorteïment del paviment per les caigudes”.

També ha relatat que el fet que l’estat d’alarma hagi coincidit amb un període tan plujós ha dificultat el condicionament dels paviments i els sorrals.

Mesures de seguretat

La neteja d’aquestes zones es farà un cop al dia i, a banda de la desinfecció de tots els elements, també es retirarà la sorra acumulada als jocs per als infants i els residus que hi puguin quedar. El manteniment serà el mateix que es feia abans de la crisi sanitària, però “es tindrà més cura per tenir les àrees més netes”, diu Navarro. També es farà una inspecció ocular dues vegades a la setmana i es farà el manteniment conforme amb normativa i estàndards de seguretat.

Complicitat dels pares

Per a aquesta tornada als parcs infantils, l’Ajuntament demana màxima col·laboració de la ciutadania. Recorda que cal mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres, rentar-se les mans de manera freqüent i utilitzar mascareta, en el cas dels adults i els nens i nenes de més de sis anys. També es recomana netejar les joguines que es portin al parc per jugar. Unes pautes que figuraran en cartells informatius que s’aniran instal·lant, de manera progressiva, a tots aquests espais.