Alumnes de P3

Les denúncies de diverses famílies per l’assignació de places de P3 a la ciutat continuen. La síndica de greuges de Barcelona ha rebut en els últims nou dies 21 queixes per la manca de places a les escoles públiques i de proximitat. Els pares afectats critiquen el sistema d’inscripció i el mecanisme que aplica el Consorci d’Educació de Barcelona en l’adjudicació d’aquestes places.

La síndica, Maria Assumpció Vilà, recopilarà tota la informació fins a l’11 de juny, quan el consorci farà públiques les llistes definitives de les assignacions. Per tant, el nombre de denúncies pot augmentar en els pròxims dies. Fins ara, la majoria de queixes provenen dels districtes de Gràcia i de l’Eixample, amb sis cadascun, seguit de Sant Andreu (quatre), Horta-Guinardó i Sant Martí (dos cadascun) i Nou Barris (un).

La proximitat al domicili, condicionat per l’oferta

En un comunicat, la síndica de greuges ha destacat el “neguit” i la “incertesa” que suposa l’assignació de places per a moltes famílies de la ciutat. Vilà també ha recordat que la Llei d’educació determina que tothom té dret a la lliure elecció de centre, prioritzant la proximitat al domicili. Això sí, també apunta que això estarà condicionat per l’oferta disponible.

Fonts de la sindicatura han explicat a betevé que un cop arribat l’11 de juny, si persisteixen els problemes d’adjudicació, s’elaborarà un informe amb totes les queixes que s’entregarà al Consorci d’Educació.

Diferències entre el consorci i els pares afectats

Una de les solucions proposades pel Consorci d’Educació per donar resposta a les 151 famílies que no han entrat en cap de les opcions sol·licitades és la creació de grups addicionals a quatre escoles i l‘increment de la ràtio a 26 nens per aula a set zones de Sants-Montjuïc, Sant Andreu i Gràcia.

Però els familiars dels alumnes afectats rebutgen l’augment de la ràtio i demanen més bolets per fer front a la demanda.