La Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat s’ha concentrat aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume sota el lema: “L’educació no és un sorteig. Volem escola pública i de proximitat”. Una cinquantena de famílies han sortit al carrer per denunciar que s’han quedat sense cap de les places de P3 sol·licitades a la preinscripció escolar. La plataforma afirma que hi ha un total de 150 famílies que es troben en aquesta situació.

Les famílies han protestat a plaça de Sant Jaume amb una cadira per als nens i pancartes amb número de sorteig que els ha tocat. Amb aquest gest volen denunciar que no són un número sinó famílies que volen portar els seus fills a escoles de la seva comunitat. A la protesta s’hi han unit una desena de famílies de Sant Andreu afectades per la manca de places als instituts del districte.

Malgrat que aquesta setmana el Consorci d’Educació de Barcelona ha anunciat la creació de quatre grups addicionals i l’ampliació de ràtio a set zones, els pares no estan satisfets. Afirmen que no s’ha solucionat el problema. Denuncien falta de transparència per part del consorci i reclamen més grups addicionals per no haver de portar els seus fills a escoles de fora del barri.

A més, des de la plataforma asseguren que la manca de places públiques de proximitat es repeteix cada any i afirmen que és un problema sistèmic que cal resoldre.