La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya creu que les novetats en la matriculacions escolars d’aquest any, l’eliminació dels punts extra a nens celíacs o fills d’exalumnes, són insuficients per evitar la segregació escolar. Proposen que les famílies no puguin escollir centre i se’ls assigni l’escola per zona, com passa amb els Centres d’Atenció Primària. 

També alerten que aquest any a zones d’alta densitat com la Vil·la de Gràcia es podrien tornar a repetir els problemes d’assignació de places a P3 d’altres cursos.

Crítiques al model de creixement de places escolar públiques de Barcelona

Amb el procés de preinscripció escolar en marxa, segons la FaPaC el problema de l’oferta educativa a Barcelona no és que faltin places públiques, sinó que es creen amb els anomenats “bolets”, cursos que apareixen en escoles que no estan pensades per créixer tant. Segons la presidenta de l’entitat, Belén Tascón, això fa que ‘no es consolidi el creixement estructural’.

Denuncien que el Departament d’Educació menteix en l’oferta de places

La FaPaC ho ha explicat en una roda de premsa per denunciar que el Departament d’Educació no ha estat transparent a l’hora de presentar l’oferta inicial per al curs 2019-2020. Acusa directament la Generalitat de “mentir”, ja que fa servir dades contradictòries per calcular l’oferta de places. D’aquest fenomen n’han exclòs el cas de  Barcelona ciutat.