Les famílies de les escoles bressol municipals denuncien manca d’informació sobre la situació als centres. Des que van obrir aquest dilluns, Barcelona ha passat de la fase 2 de la desescalada pel coronavirus a la represa sense gaire temps per organitzar-se. I això ha deixat les famílies amb molt dubtes: volen saber, per exemple, si el nombre d’alumnes per aula augmentarà, dels cinc actuals fins als 10 que permet la fase 3, i d’aquesta manera assegurar-se que els infants podran socialitzar amb els companys de classe almenys fins al 15 de juliol, que és quan acabarà el curs en aquests centres.

L’Ajuntament assegura que algunes llars ja estan trucant a les famílies per informar-les d’aquest augment de ràtio per aula amb l’objectiu, diuen, d’absorbir la llista d’espera d’aquells que, havent-ho sol·licitat, es van quedar sense poder portar els fills a l’escola. Actualment, a les escoles bressol municipals hi ha matriculats 8.400 infants, dels quals, amb l’augment de ràtio, podran tornar a l’escola 3.800. Cada centre té les seves especificitats i, per espai, no tots podran donar resposta a les famílies que esperen portar els fills a l’escola.

Algunes famílies es queixen que no reben informació de primera mà dels protocols que s’han d’aplicar a les escoles bressol i asseguren que detecten una certa improvisació. En posen com a exemple l’obertura del 15 de juny, que va arribar tard perquè els centres no estaven preparats.