Una vintena de famílies amb infants de P3 que s’han quedat sense lloc a l’escola pública s’han tancat aquest divendres a la tarda durant dues hores al Consorci d’Educació per reclamar més places. Portaven pancartes que reclamen més escola pública i menys concertada i han protestat contra l’augment de les ràtios i la “massificació de les aules”. També han cridat lemes com “l’escola no és un joc, volem el nostre lloc”.

Les famílies afectades per la falta de places ja fa setmanes que es mobilitzen. Algunes es van organitzar en la Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat, que ja s’ha fet sentir, per exemple, amb una concentració a la plaça de Sant Jaume.

Problemàtica específica a Sant Andreu

Algunes de les famílies no estan d’acord amb les solucions plantejades pel Consorci d’Educació. La problemàtica afecta especialment al districte de Sant Andreu, on les ràtios són més altes i per això les famílies demanen més aules “bolet”. Asseguren que augmentar les ràtios no els garanteix més recursos, a diferència del que passa amb les aules “bolet”. Dimarts vinent la gerent del Consorci d’Educació, Mercè Massa, es reunirà amb les famílies de Sant Andreu per intentar buscar una solució.

Segons el Consorci només hi ha 43 famílies afectades

Des del Consorci d’Educació de Barcelona asseguren que un total de 12.427 famílies han obtingut plaça en les opcions sol·licitades en la preinscripció a P3. 12.410 ho han fet en el procés ordinari de preinscripció i 88 famílies en l’ampliació de sol·licitud, mentre que 60 famílies han estat assignades d’ofici.

Segons dades del Consorci, de les 60 sol·licituds que s’han assignat d’ofici, 44 han estat a centres públics i 16 a escoles concertades per a famílies que ja havien previst aquest tipus de centres a alguna de les opcions. Una d’aquestes 44 famílies és de fora de la ciutat de Barcelona. Per tant, el Consorci considera que són 43 les famílies que no han trobat una solució adient i que representen un 0,4 % del total de sol·licituds. A 27 d’aquestes famílies se’ls ha assignat una plaça dins la mateixa zona d’escolarització i a 16 fora de la zona d’escolarització.