La candidata de BComú a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ada Colau, vol facilitar l’accés a la renda garantida de ciutadania i l’ingrés mínim vital a 30.000 persones més. Ha explicat que l’Ajuntament ha detectat que hi ha un 75 % de ciutadans que tenen dret a aquestes prestacions però que no hi accedeixen tot i estar en situació d’extrema vulnerabilitat, sobretot a causa de la bretxa digital. Per això té intenció de passar dels 11 punts actuals a 30 oficines d’atenció a ajudes socials per fer acompanyament en els tràmits necessaris, de mitjana tres per districte. Ho ha anunciat a les trobades organitzades per la Taula del Tercer Sector amb els diferents alcaldables.

Psicòlegs a totes les escoles públiques de Barcelona

A més, s’ha compromès a seguir desplegant el Pla de salut mental, “ha arribat per quedar-se”, i ha destacat “l’èxit rotund” de la introducció de psicolègs a totes les públiques dels barris amb indicadors socioeconòmics més baixos, inclòs al Pla de barris. Colau ha assegurat que si revalida el càrrec a l’alcaldia introduirà psicòlegs a totes les escoles públiques de la ciutat.

Rebuig a la llei d’estrangeria

En relació amb les persones migrades que viuen a Barcelona, Colau ha defensat la iniciativa Regularización, ya, i ha estat clara també pel que fa l’actual llei d’estrangeria, que ha qualificat de “racisme institucional”, perquè “tenim milers de veïns que no estan tractats amb igualtats de drets”. Ha afegit que “és una llei antieconòmica perquè tens gent que vol treballar i pagar impostos i no se’ls permet”.

A favor dels concerts amb entitats socials

Davant entitats de la Taula del Tercer Sector, Colau s’ha mostrat partidària que es puguin fer concerts per serveis socials que fan una tasca pública i evitar que visquin “ofegades” pendents de les subvencions. En aquesta línia ha instat la Generalitat a tirar endavant la llei de consertació social, que ha de permetre que no prevalguin els criteris econòmics en els concerts.

Imatge: Javi Velasco

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?