Els candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona es veuen les cares a ‘El debat de Barcelona’ i a l’inici hi ha hagut un primer moment de tensió entre el candidat del PSC, Jaume Collboni, i la de Barcelona en Comú, Ada Colau. El socialista ha criticat el model de mobilitat dels comuns: “No pot posar una paperera i dir que s’està fent una superilla”. La resposta de Colau no s’ha fet esperar: “Senyor Collboni, no em queda clar si vostè parla com a membre del govern municipal o com a persona que abandona la seva responsabilitat“.

Jaume Collboni ha defensat que amb els governs socialistes “a poc a poc i bona lletra, aquesta ciutat s’ha anat pacificant sense violentar ningú”. El socialista ha tornat a insistir en el cobriment de la ronda de Dalt i a fer-ho amb “un gran pacte de ciutat”. En canvi, Ada Colau ha defensat totes les transformacions que s’estan fent a Barcelona i ha reivindicat que, a més a més, les han fet conjuntament el PSC i els comuns amb el suport d’ERC. Ha posat com a exemple la reforma de la Meridiana “que ningú no es va atrevir a fer fins que vam arribar nosaltres”.

La ronda de Dalt, el tema de tots els candidats

En el bloc de mobilitat del debat electoral de betevé, gairebé tots els candidats han defensat que cal cobrir la ronda de Dalt els pròxims anys, també el candidat Collboni, que ha proposat un pacte ciutadà “a mitjà i llarg termini”. El candidat socialista ha volgut respondre a l’alcaldable de Ciutadans, Anna Grau, que ha criticat que el líder del PSC a Barcelona prometés el cobriment de la ronda el 2015 i el 2019, i fins ara només s’hagi fet efectiu en una part.

Per il·lustrar-ho, Grau ha mostrat cartells amb les trobades de Collboni amb els veïns i titulars informatius amb les seves declaracions.

Per la seva banda, Xavier Trias ha afirmat que “tothom està d’acord que s’ha de lluitar contra l’emergència climàtica. El problema és com s’està fent”, ha dit. I ha acusat Colau de “generar un col·lapse programat”. En la mateixa línia s’ha pronunciat el candidat del PP, Daniel Sirera, que ha assegurat que “les ambulàncies no arriben al Clínic perquè el carrer de València està col·lapsat”. La candidata de Valents, Eva Parera, ha criticat Colau per tenir un “menyspreu absolut cap a la gent que es troba en embussos a Barcelona”. I ha afirmat que l’anunci de 20 superilles és “l’anunci del gran col·lapse de Barcelona”. El candidat d’ERC, Ernest Maragall, creu que cal “prendre mesures urgents”, i que “no n’hi ha prou amb eixos verds”. Aposta per crear noves línies de bus exprés amb vehicles elèctrics.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?