La candidata de la CUP a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Basha Changue, ha reivindicat el seu partit com l’única opció “nítidament independentista” el 28 de maig. En un acte a la plaça de la Virreina, en el qual també han participat la número tres de la candidatura, Adriana Llena, i l’exdiputada al Parlament Anna Gabriel, Changue ha criticat el paper d’ERC durant aquesta legislatura: “On s’ha vist la posició independentista d’ERC?”, ha afirmat.

Adriana Llena ha assegurat que “hi ha hagut un acord absolut en grans temes de mandat i s’ha demostrat que ERC no ha volgut mai l’alcaldia per convertir Barcelona en un bastió independentista i contra el règim del 78″. Des de la CUP, han criticat que “comuns i ERC formen part del mateix”.

Changue també ha carregat contra Junts: “Demostra que el discurs independentista apareix i desapareix en funció dels interessos” i que “ha renunciat a la lluita independentista”. Sobre Trias, Changue ha afirmat que “s’ha de tenir molt poca vergonya per dir de manera tan descarada que posarà els interessos dels lobbies per sobre dels interessos populars”.

Anna Gabriel: “A l’Ajuntament serem un malson permanent”

Per la seva banda, Anna Gabriel ha afirmat que “no serà fàcil entrar a l’Ajuntament” i que “tots els partits tenen aquest comú denominador: no volen que hi siguem”. Malgrat tot, ha reivindicat que “la CUP entrarà a l’Ajuntament i que serem un malson permanent, però amb un somriure” a l’hora de defensar els drets socials dels ciutadans i no els dels poderosos. “Que l’esquerra independentista tornés a entrar a l’Ajuntament voldria dir que no els ho posaríem tan fàcil per estendre catifes vermelles”, ha assegurat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?