candidats eleccions 14-f

Amb la campanya electoral ja en marxa, els partits polítics ja han començat els actes per convèncer els votants i aconseguir la victòria en les eleccions del 14 de febrer. Els candidats a la presidència de la Generalitat han presentat els cartells de les seves formacions. Quins són els eslògans dels partits per al 14-F? Els repassem.

Ciutadans: “Para que ganemos todos”

El partit guanyador de les eleccions catalanes del 2017 vol revalidar la victòria en els comicis. Ciutadans i el seu candidat, Carlos Carrizosa, aposten per l’eslògan “Para que ganemos todos”. En el cartell es veu el presidenciable al govern i també la líder del partit a Espanya, Inés Arrimadas, la qual els darrers anys ha estat la candidata a presidir la Generalitat.

ERC: “Al costat de la gent”

La darrera enquesta del CEO apunta que ERC pot aconseguir la primer aposició el 14-F. “Al costat de la gent” és l’eslògan escollit pels republicans per presidir el govern de Catalunya. En el seu vídeo de promoció, el partit de Pere Aragonès també crida a fer “via àmplia a la independència”.

“Junts per fer, junts per ser”

Junts, amb la candidata Laura Borràs, ha utilitzat el nom de la seva formació per construir el seu eslògan aquest 14-F: “Junts per fer, junts per ser”. El cartell del partit acaba amb un “Laura presidenta”.

PSC: “Fem-ho”

PSC i el seu candidat, Salvador Illa, han recorregut a un cartell més senzill que la resta de formacions polítiques i amb l’eslògan més curt de tots els partits: “Fem-ho”.

Comuns: “Sempre hi ha una primera vegada”

Amb el color lila que ja caracteritza la formació, Catalunya en Comú-Podem demana el vot per a la candidata Jéssica Albiach amb el lema “El canvi que mereix Catalunya”. Durant gran part de la precampanya, els comuns també han difós l’eslogan “Sempre hi ha una primera vegada”.

PP: “Una Cataluña mejor”

El candidat del PP, Alejandro Fernández, recorre a l’eslògan “Una Cataluña mejor” per captar vots. Ho fa amb una fotografia seva en blanc i negre i acompanyat d’un emoji amb ulleres, bigoti i barba, simulant a ell mateix, i l’etiqueta #yesweCAT.

CUP: “Un nou cicle per guanyar”

La CUP, amb Dolors Sabater com a candidata a la presidència, vol engegar “Un nou cicle per guanyar” després del 14-F. Amb aquest lema i fent referències constant a “l’endemà”, els anticapitalistes busquen ser decisius en la formació de govern i canviar les polítiques del govern català.

“Si t’ho penses, PDeCAT”

El Partit Demòcrata aspira a tenir representació parlamentària en els primers comicis que concorrerà amb les seves pròpies sigles. “Si t’ho penses, PDeCAT”, és l’eslògan escollit pel partit d’Àngels Chacón per aconseguir aquesta fita.

Vox: “Recuperemos Cataluña”

Vox, que per primera vegada aspira a aconseguir representació al Parlament segons les enquestes, ha apostat per mostrar al seu cartell el candidat Ignacio Garriga i també el líder del partit a Espanya, Santiago Abascal. “Recuperemos Cataluña. Recuperem Espanya” és l’eslògan elegit pel partit d’extrema dreta.