(ACN) El PSC i En Comú Podem han arribat a un acord per governar la Diputació de Barcelona. Els 17 diputats del PSC i els cinc dels comuns sumen 22, per tant, es queden a quatre de la majoria absoluta, que està fixada en 26. Segons un comunicat dels dos partits, han consensuat que la socialista Lluïsa Moret sigui la presidenta i que la coordinadora nacional de Catalunya en Comú, Candela López, ostenti una vicepresidència.

Junts i ERC negocien un acord alternatiu

L’acord, però, no està garantit que tiri endavant, en espera de les negociacions entre Junts i ERC i de saber el sentit del vot de grups més minoritaris però que poden ser decisius.

Per la seva banda Junts (12) i ERC (11), que sumen 23, mantenen negociacions per intentar un acord alternatiu. Hi ha diversos factors que poden acabar decantant la balança: el vot dels quatre diputats del PP, la posició final de dos diputats independents de Junts i el diputat de Tot per Terrassa.

El PSC i els comuns treballen per configurar “un govern de progrés”

Segons el comunicat de les dues formacions, han acordat els compromisos que han de marcar les “línies mestres” del pla de mandat que proposen: compromís amb la sostenibilitat i els objectius de l’Agenda 2030, amb el govern local i amb la seva autonomia, amb la innovació i la transparència, amb l’equitat i la cohesió social, amb la lluita contra el canvi climàtic, amb la igualtat, amb la cultura i l’educació, per generar prosperitat sense deixar ningú enrere i amb el patrimoni i la memòria democràtica.

El PSC i els comuns asseguren que en els pròxims dies continuaran treballant per configurar un futur “govern de progrés” a l’òrgan supramunicipal: “Apostem per un govern fort que aporti estabilitat a la institució i que situï les necessitats i els reptes dels pobles i ciutats de la província de Barcelona al centre de les seves polítiques”.