El nou Mercat de Sant Andreu entrarà en funcionament aquest mateix any amb un cert retard sobre la data prevista. No s’ha enllestit aquest març, tal com estava previst inicialment, sinó que les obres s’han endarrerit i no podrà obrir al públic fins a l’últim trimestre del 2021. Segons ha explicat la regidora de Mercats, Montserrat Ballarín, entre juny i juliol es posarà punt final als treballs per reformar l’equipament, i en aquell moment tocarà als comerciants adequar les parades. Així doncs, com a molt aviat, el nou Mercat de Sant Andreu rebrà els primers compradors l’octubre del 2021.

A banda del Mercat de Sant Andreu, n’hi ha tres més que s’estan transformant de cap a peus en la fase final d’adequació dels mercats municipals. La intenció és que el 2023 s’hagin enllestit (o estiguin a punt de fer-ho) també els de l’Abaceria (Gràcia), el d’Horta, i el de Montserrat (Nou Barris), que seguiran l’estela d’altres mercats renovats; els més paradigmàtics, el de Sant Antoni i el del Ninot.

100 M € d’inversió municipal fins al 2023

Els quatre mercats en fase final de les obres de renovació s’enduran 70,6 M €, dels 96 M € que l’Ajuntament invertirà en mercats entre el 2021 i el 2023. Una altra partida (22,6 M €) es destinarà a altres millores i manteniment de la resta de mercats, i l’última (2,7 M €), a un pla de digitalització. En el marc d’aquest pla, no només es dotarà els mercats municipals d’eines tecnològiques per controlar l’aforament, per exemple, sinó que també impulsarà la creació d’una plataforma digital única per concentrar la compra en línia de productes frescos.