pare manel pere casaldaliga

El Ple ha aprovat de forma unànime atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Manel Pousa, conegut com a Pare Manel, i al bisbe Pere Casaldàliga. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va anunciar el setembre del 2020 que l’Ajuntament proposaria reconèixer la tasca de tots dos per “haver entregat la seva vida al servei dels altres” i ara, mig any després, els guardons han rebut el vistiplau de tots els grups municipals.

En el cas de Casaldàliga, el guardó vol reconèixer “el seu combat permanent contra els abusos de poder i l’explotació“. Alhora, la Medalla d’Or al Mèrit Cívic destaca el seu “compromís ferm a favor de la justícia social, de la igualtat i de la dignitat dels pobles indígenes”. En canvi, del Pare Manel es recorda la seva tasca solidària a favor de les persones en situació de vulnerabilitat, “en especial la infància en risc i les persones privades de llibertat“.

Pere Casaldàliga va morir el 18 d’agost del 2020 als 92 anys i un mes després, el 9 de setembre, ho va fer Manel Pousa. El fundador de la Fundació Pare Manel ja havia rebut anys enrere la Medalla d’Honor de l’Ajuntament, així com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Reconeguda la Federació Catalana de Natació

En l’apartat d’atorgament de guardons, el ple també ha aprovat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a la Federació Catalana de l’Esport. Tots els grups han votat a favor d’aquest reconeixement per la tasca de l’entitat en la promoció de la natació en totes les seves modalitats: natació, aigües obertes, natació sincronitzada, sals i waterpolo. Alhora, el guardó destaca els èxits esportius assolits per la federació i la seva contribució per projectar Barcelona com a seu d’esdeveniments internacionals importants, com els campionats europeus i mundials de natació.