La construcció del nou Mercat de Sant Andreu començarà aquest dilluns a la plaça del Mercadal, on s’ubicava l’antic recinte que es va tirar a terra fa un any. En un principi, les obres havien de començar la primavera passada però tot i això, segons la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, es manté el termini previst i les obres, que tenen un cost de 8,6 milions d’euros, estaran enllestides a finals del 2020, quan el nou mercat podrà obrir portes.

Mercat de Sant Andreu

Per recordar l’origen del mercat, que era descobert, les parets exteriors de l’edifici seran de vidre, de manera que l’activitat comercial serà visible des de fora del recinte. Concretament, hi haurà 21 parades alimentàries, un bar i cinc parades no alimentàries. Mentrestant, els paradistes estan instal·lats a la carpa provisional del carrer de Sant Adrià, uns 200 metres més enllà de la plaça del Mercadal. 

El nou recinte es dividirà en dues plantes, una de les quals serà soterrada (la planta -1) i servirà com a espai de logística, de magatzem amb cambres frigorífiques, i tindrà una zona per a la brossa. A la planta baixa, a peu de carrer, s’ubicaran les 21 parades de productes frescos al llarg de 1.240 m2. A banda, hi haurà un edifici perimetral anomenat Local de Vendes, on hi haurà els cinc comerços no alimentaris, oficines i sala d’actes.

Tot i que els comerciants, tant del mercat com els que tenen el negoci sota els porxos que envoltaran el recinte, volen que les obres acabin el més aviat possible hi ha qui trobarà a faltar que la plaça del Mercadal sigui un espai obert. Alguns veïns han assegurat que preferirien que la zona s’aprofités per instal·lar-hi terrasses i que es convertís en un espai d’ús ciutadà, en lloc d’ocupar-lo amb el mercat.