Els grups municipals d’ERC, Junts i el PP han carregat durament contra l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, per les dades negatives que reflecteix l’última Enquesta de serveis municipals. Segons el document, un 30 % dels barcelonins marxarien a viure fora de Barcelona i un 59 % dels enquestats creuen que el 2020 la ciutat va empitjorar. A més, també van donar la pitjor nota de la història a la satisfacció de viure a la ciutat, un 7,3.

Tot i que aquest dilluns el regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, ha atribuït el desencís generalitzat a la pandèmia i les conseqüències que ha tingut, els tres grups de l’oposició han responsabilitzat el govern municipal de les males notes. Elisenda Alamany (ERC) ha avisat que “cada any que passa, el llegat de Colau i Collboni ens deixa una ciutat pitjor per viure” i ha assegurat que “el que més preocupa és la manca de confiança” amb l’executiu.

Critiquen que no s’hagin resolt els problemes d’inseguretat

Jordi Martí Galbis (Junts) també ha destacat que el fet que un 30 % de barcelonins vulguin marxar “té més a veure amb la manca de confiança que provoca el govern municipal”, alhora que ha acusat l’equip de Colau i Collboni de ser “incapaç d’oferir res per millorar la ciutat”. De fet, segons l’enquesta, la inseguretat es manté com a problema principal per als barcelonins, amb l’accés a l’habitatge com a segona preocupació.

Amb aquesta dada a la mà, Óscar Ramírez (PP) ha constatat que després de sis anys com a alcaldessa, “Colau no resol els problemes ni amb vareta màgica”, sinó tot el contrari: “Els incrementa, com passa amb la neteja i la circulació”.