La polèmica per l’atorgament de subvencions municipals sense concurs públic per part del govern d’Ada Colau ha arribat al plenari d’aquest mes de març. Mentre la fiscalia investiga unes subvencions adjudicades a la PAH i a DESC, la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, ha defensat que totes les ajudes s’han atorgat “complint sempre la normativa” i amb el vistiplau de l’interventor de l’Ajuntament. Així, Ballarín s’ha sumat a les explicacions que va donar la setmana passada l’alcaldessa, Ada Colau.

En paral·lel, el govern de BComú i el PSC ha acordat amb el PP presentar un informe que detalli l’evolució de les subvencions de l’Ajuntament des del 2014, —quan encara era alcalde Xavier Trias (CiU)—, i no una auditoria externa a partir des del 2015, tal com demanava inicialment el PP. Precisament, Ballarín ha recordat que el 2014 l’Ajuntament va atorgar un 46 % de subvencions per la via extraordinària (és a dir, sense fer concurs), i que l’any 2020 en van ser un 22 %. La resta del 2020, un 18 %, van ser subvencions incloses al pressupost municipal.

“Anem pel bon camí, però segurament encara ens queden coses per millorar”, ha dit Ballarín, que també ha sentenciat que la llei de subvencions no prohibeix les que s’atorguen de forma directa, sinó que “les limita” per raons d’interès públic o humanitari. Tots els grups municipals han donat suport a la petició del PP perquè el govern municipal presenti un informe sobre les subvencions, a excepció de Junts, que s’hi ha abstingut.