A les vuit del matí ha obert portes el nou Mercat de Sant Antoni, que recupera la ubicació de tota la vida, després de vuit i anys i mig en una carpa provisional. Dels tres pilars que configuren l’oferta del mercat, els que s’estrenen aquest dimecres són els del producte fresc i els encants, que venen roba i parament de la llar. El Mercat Dominical del Llibre ho farà el cap de setmana.

A la tarda, el ritme ha estat més tranquil, comparat amb el treball frenètic del matí. Els visitants han pogut passejar amb més comoditat i han observat detingudament els trets característics del nou mercat. N’hi ha que han quedat seduïts per la lluminositat, l’amplitud dels passadissos i, fins i tot, per la climatització. Això sí, d’altres han trobat a faltar les papereres.

Els paradistes s’han mostrat satisfets amb el primer dia d’activitat al nou mercat, tot i que han confirmat que no ha estat un bon dia de caixa, ja que molts visitants han preferit passejar i no han fet compres.

Són més de 53.000 metres quadrats, distribuïts en cinc plantes; 52 parades de menjar fresc, 105 als encants i 78 al dominical, un supermercat i un aparcament subterrani. Les xifres del Mercat de Sant Antoni renovat donen una idea de la magnitud del projecte, que betevé ha abordat des de diversos angles en un web especial, amb entrevistes, reportatges i material gràfic sobre el passat, el present i el futur d’aquest espai.

peixatera mercat sant antoni primer matí

Després d’un esprint final i de molts nervis durant les últimes hores per enllestir el trasllat, operaris i paradistes han arribat a temps. A les cinc de la matinada ja hi havia moviment aquest dimecres per preparar les parades. Les peixateries i carnisseries han engegat quan encara era fosc i alguns venedors s’han hagut d’entretenir a decidir com col·locaven el gènere, en un espai que els és nou. A les set tot el mercat ja era un formiguer. El moviment també s’ha traslladat a l’exterior, on operaris han començat a retirar les tanques i el material de les obres, després de tot aquest temps en què el mercat ha estat tancat.

Així han viscut els paradistes de Sant Antoni les últimes hores abans de la reobertura.

Més hores que un rellotge

Els paradistes han estat uns amfitrions de primera. L’èxit de l’estrena del Mercat ha fet que els comerciants acabessin abaixant la persiana força més tard de les 20 h, l’hora de tancament. Un esforç que molts han fet a gust, com han explicat a betevé. Els agradaria mantenir aquests bons resultats tot i que són conscients que han estat per l’efecte inauguració.