test antígens membre mesa electoral 14f

Quan queden menys de 48 hores per a l’obertura dels col·legis per les eleccions catalanes del 14 de febrer, només entre un 26 % i un 30 % de les persones requerides per ser membre d’una mesa s’han fet el test d’antígens que els ofereix Salut. Ho ha explicat el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, en una entrevista a ‘Els matins de TV3’, en què també ha anunciat que els escollits per als punts de votació tenen temps fins aquest dissabte per passar pel seu CAP a sotmetre’s a la prova diagnòstica.

Inicialment, només hi havia temps fins aquest divendres per fer-se el test d’antígens, però el Departament de Salut ha ampliat el termini per donar l’oportunitat a la gent que treballa entre setmana de poder acostar-se al seu CAP en un dia no laborable.

No es repetirà el test després del 14-F

Cal recordar que cap de les persones cridades a les meses no està obligada a sotmetre’s a un test, sinó que és voluntari. Tot i això, el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, apel·la a la responsabilitat ciutadana. “On no arriba l’Administració, demanem que arribi la complicitat dels ciutadans“, va dir aquest dijous en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé.

Per altra banda, es descarta tornar a fer tests als membres de la mesa o obligar-los a guardar un aïllament domiciliari després de la jornada electoral. “Creiem que el local electoral és molt segur”, ha dit Peña-López, que també ha alertat que no es pot tensionar encara més l’atenció primària.