Mesures seguretat a una mesa electoral

Quan queden només dos dies per a les eleccions autonòmiques del 14-F continuen arribant al·legacions a la Junta Electoral Central de ciutadans que han estat cridats a les meses i no hi volen anar. En una entrevista a Ràdio 4, el president de la Junta Electoral de Zona de Barcelona, Santiago García, ha reconegut que de les més de 10.000 al·legacions que s’hi han presentat encara en queden entre 2.000 i 3.000 per resoldre. “Estem fent el que podem”, assegura. García explica que la majoria d’al·legacions es fan per correu electrònic i que “no paren d’arribar-ne mai”.

De fet, García reconeix que pot haver-hi ciutadans que el mateix dia de les eleccions encara no tinguin resposta a l’al·legació presentada. En aquest cas el magistrat recorda que el silenci administratiu equival a una desestimació.

Prioritat a les al·legacions que puguin ser acceptades

Vista la impossibilitat de resoldre totes les al·legacions a temps, el magistrat ha explicat que “s’està fent l’impossible” per fer-ne un cribratge i “veure les que poden ser estimades per resoldre-les amb preferència”.

Pel que fa a possibles errors en les decisions de la Junta, García ha estat taxatiu: “No tinc aquesta sensació”, i recorda que han rebut l’assessorament de dos metges forenses. A més, afirma que està convençut que les eleccions se celebraran “amb total normalitat”, i que es desenvoluparan en “un entorn segur”.