El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha assegurat que, si guanya les eleccions municipals del 28-M, decidirà conjuntament amb els veïns del barri del Baix Guinardó la ubicació del Mercat de l’Estrella. Ho ha dit aquest diumenge al matí durant un acte d’Esquerra Republicana als Jardins del Baix Guinardó on, precisament, l’Ajuntament té previst traslladar-hi la carpa provisional mentre es fan les obres al mercat.

Maragall ha criticat que “la història del Mercat de l’Estrella fa massa anys que s’arrossega” i ha acusat el govern municipal d’haver pres una decisió de manera unilateral: “Donarem la cara, seurem i dialogarem fins al final, prendrem decisions conjuntament i no mirarem cap a una altra banda“. Els veïns de la plataforma Salvem el Guinardó han desplegat pancartes durant l’acte amb missatges com “Salvem el Parc” i “No al Mercat”.

Junqueras, crític amb les enquestes

A l’acte també hi ha anat el president del partit, Oriol Junqueras. Davant unes enquestes poc favorables per Esquerra Republicana, ha alertat d’una “gran aliança conservadora” per intentar condicionar, ha dit, l’opinió de la ciutadania. Junqueras ha demanat el vot a la classe treballadora.

“Apel·lem a les famílies i a les persones perquè ens ajudin a guanyar, per donar una alcaldia, un govern que sigui ambiciós, que se senti orgullós de ser el govern de la capital d’un país. Estem convençuts que ho podem fer. No depèn de les enquestes, depèn del nostre vot“, ha sentenciat Junqueras.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?