Aquest diumenge se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya i, com és tradicional, els candidats a presidir la Generalitat s’han fet la fotografia de família durant la jornada de reflexió.

Una de les fotografies, sense Vox

El Parlament de Catalunya, al Parc de la Ciutadella, ha estat l’escenari triat per l’Agència EFE. Els nou candidats a la presidència de la Generalitat han posat relaxats, però amb distància social a les portes de la institució.

El primer a arribar a la cita ha estat el candidat d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i l’han seguit la resta de caps de llista: Dolors Sabater (CUP), Alejandro Fernández (PPC), Salvador Illa (PSC), Carlos Carrizosa (Ciutadans), Jéssica Albiach (En Comú Podem), Àngels Chacón (PDeCAT), Ignacio Garriga (VOX) i Laura Borràs (Junts).

Després, els nou candidats, han posat davant l’objectiu del diari ‘La Vanguardia’, que els ha convocat a l’Estadi Olímpic. Allà han recorregut un tram de la pista d’atletisme, com a metàfora de la cursa a la presidència de la Generalitat.

La següent cita l’ha convocada el diari El País. En aquest cas, hi han assistit tots els candidats excepte el cap de llista de Vox, Ignacio Garriga, que no ha estat inclòs en la fotografia. Els vuit candidats s’han desplaçat fins a l’Hospital del Mar i s’han fotografiat envoltants de representants del personal sanitari.

Què faran els candidats durant la jornada de reflexió?

Aquest dissabte és la jornada de reflexió i els candidats poden intentar descansar després de quinze intensos dies de campanya electoral. La majoria reconeixen que passaran el dia amb la família, per recuperar el temps que no han pogut compartir amb ells durant els últims dies. És el cas de Carrizosa, Borràs, Aragonès, Chacón i Illa.

D’altres, com Albiach o Fernández, optaran per mirar una pel·lícula i relaxar-se. Sabater ha explicat que aprofitarà el confinament comarcal per passejar per la Serralada de Marina.