El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha explicat que amb la informació oficial facilitada pels diversos ajuntaments catalans confirmen que “el 99,9 % de les meses tenen els membres suficients per constituir-se“, és a dir, “amb tots els membres de les meses que no han presentat recurs” a la Junta Electoral es poden constituir totes les meses del país. Així mateix, ha assenyalat que, entre els titulars i els suplents, dues terceres parts de les meses de Catalunya ja disposen dels nou membres necessaris per formar-se, fet que implica que els membres no s’hauran de traslladar: ni entre meses ni entre municipis.

Tot i això, encara hi ha més de 3.000 al·legacions pendents de resposta. Solé ha insistit que les persones que hagin presentat un recurs que no s’hagi resolt han d’anar igualment al col·legi electoral amb tota la documentació i que “el responsable que hi hagi serà qui en determinarà la viabilitat”.

Així mateix, Solé ha afegit que un 50 % dels titulars i primers suplents citats a les meses s’han fet el test d’antígens ofert pel Departament de Salut (29.687 persones) i des del govern confien que al llarg d’aquest dissabte se’n facin molts més. De tots els testos efectuats, només s’han detectat 0,38 casos positius, un nivell de positivitat baix.

El conseller ha fet la compareixença des del Centre de Difusió de Dades, instal·lat al Parlament de Catalunya, que ja està a punt per seguir minut a minut les eleccions del 14 de febrer. Durant aquest cap de setmana, hi ha previstes diverses compareixences per explicar la composició de les meses, les dades de participació i les incidències que es poden produir, en una jornada electoral atípica marcada per la pandèmia.