El candidat d’ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, ha tancat la polèmica encetada aquest dimecres amb Laura Borràs (JxC), per haver dit en una entrevista al diari ‘El País’ que Oriol Junqueras (exvicepresident i líder d’ERC) està “a presó condemnat per corrupció”. Borràs ho va dir com a resposta a la pregunta si és raonable que una presidenciable estigui sent investigada per presumpta corrupció, i aquestes paraules van indignar ERC.

L’endemà de l’entrevista, però, les aigües s’han calmat. Per una banda, JxC ha matisat les paraules de Borràs i, per l’altra, Pere Aragonès ha dit que “JxC no són els meus adversaris” i ha avisat que “no faré una campanya basada en els retrets amb els que són més pròxims ideològicament”. De fet, Aragonès ha insistit en un pacte entre ERC, JxC, la CUP, el PDeCAT i els comuns després del 14-F.

Maragall demana la prefectura de la via Laietana

En paral·lel a les paraules de Pere Aragonès (que ha participat en la tradicional roda d’entrevistes de l’ACN amb els candidats a la presidència), aquest dimecres ERC també ha organitzat una roda de premsa davant de la prefectura de la Policia Nacional de la via Laietana, amb la consellera de Justícia, Ester Capella, i el president dels republicans a l’Ajuntament, Ernest Maragall.

Els dos republicans han reclamat al nou ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, que l’Estat traspassi a la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona l’edifici que ocupa el cos policial. Han recordat que tant el Congrés com l’Ajuntament han aprovat iniciatives per recuperar l’immoble i han explicat que la intenció d’ERC és fer-hi un espai memorial.