Chacón setè dia 14-F

(ACN/EP/redacció) La candidata del PDeCAT per presidir la Generalitat, Àngels Chacón, ha plantejat aquest dijous “pressionar” per desencallar el corredor del Mediterrani perquè no tenir-lo, afirma, resta competitivitat a Catalunya i a les empreses del territori. Si surt vencedora de les eleccions a Catalunya 2021, Chacón promet un pla de carreteres que posi fi al sistema de peatges actual.

En una conferència a la Cambra de Comerç, la presidenciable del PDeCAT també ha defensat reobrir la restauració amb totes les mesures contra la covid-19 i impulsar ajudes directes pel sector. Ha criticat que el govern català ha dictat restriccions sense tenir en compte que a Catalunya hi ha realitats geogràfiques diferents: “La manera com s’ha fet denota ignorància i menyspreu a molts sectors”, ha dit.

A banda d’ajuts directes, Chacón també ha proposat tests massius, allargar els ERTO i un pla de desescalada territorial per reactivar l’economia. Pel que fa al sector turístic, ha assegurat que el seu model es basa en un turisme sostenible, cultural i descentralitzat que aprofiti “tots els atractius” del territori català i ha demanat que cessin tots aquells discursos que aposten pel decreixement.

Sobre JxC: “És un híbrid entre ERC i la CUP”

Més tard, en una acte sobre polítiques i propostes de Joventut amb el Fòrum Demòcrata, la cap de llista del PDeCAT ha assegurat que JxC és un “híbrid” entre ERC i la CUP, i ha defensat un model de “centre”. Chacón ha reblat que la formació que encapçala Laura Borràs té “molts tics” dels cupaires i ha lamentat que els separa el model de país i l’estratègia per treballar cap a la independència.

“No crec que el gen convergent estigui d’acord en fomentar l’ocupació o vetar les empreses, sinó que vol que Catalunya sigui puntera al món“, diu la candidata del PDeCAT. Ha criticat la “manca de planificació” del govern de cara al 14-F i ha reclamat “garantir” que es pugui votar amb “total seguretat”. Sobre possibles pactes postcomicis amb partits independentistes, ha marcat com a condicions l’aposta per l’escola concertada i la reducció de la pressió fiscal.