(ACN/redacció) La candidata de Junts per Catalunya a les eleccions catalanes del 14 de febrer, Laura Borràs, ha demanat aquest dijous que no es malinterpretin les seves paraules sobre Junqueras. En una entrevista a ‘El País’, Borràs, en ser preguntada pel fet d’estar imputada, va dir que “els últims presidents han estat tots inhabilitats i tenim un vicepresident [Junqueras] a la presó condemnat per corrupció”. Unes paraules que van indignar els republicans, que van demanar-li una rectificació.

Aquest dijous, en una entrevista a TVE1, Borràs ha negat haver atacat Junqueras: “Mai no ha estat la meva voluntat atacar ningú que jo consideri que són companys de viatge, i els independentistes ho som. Recomano que es miri la resposta concreta, i no es malinterpreti fent talls que donen a entendre el que no es diu”. “S’entén que parlo de ‘lawfare'”, ha afegit en referència al concepte de “guerra judicial” que utilitza delictes com la corrupció per perseguir i condemnar causes polítiques, com l’independentisme.

El periodista ha repreguntat si, aleshores, nega que Junqueras estigui condemnat per corrupció: “És un fet que Junqueras ha estat condemnat per corrupció, com els nostres consellers i tot el judici del procés”. “Parlàvem en un determinat context i el tall és molt clar”.

Investiran Aragonès si ERC guanya el 14-F i té un full de ruta independentista

D’altra banda, JxC ha dit aquest dijous que investiran el candidat d’ERC, Pere Aragonès, si els republicans guanyen el 14-F i només si tenen un full de ruta independentista. Ho ha dit el candidat Carles Puigdemont en una entrevista a RAC1. Més tard, la candidata, Laura Borràs, ha dit a TVE1 que la voluntat de Junts és guanyar “amb tota la força” que permeti formar un govern “fort i cohesionat”.

Fins ara, JxC havia evitat concretar si investiria Aragonès en cas que ERC els superés a les eleccions. Aquest dijous, Puigdemont ha afirmat que sí i ho condiciona al fet que els republicans tinguin un full de ruta independentista. De fet, la proposta política estrella del programa de Junts inclou “activar” la DUI i “implementar” la independència quan hi hagi “condicions suficients” per sostenir-la. I, alhora, demana a ERC i CUP que concretin si estan disposats a sumar-s’hi.

Inversió de 5.000 M € en sanitat

A banda, aquest dijous JxC ha fet un acte de campanya electoral sobre salut amb Laura Borràs i les exconselleres de Salut Marina Geli i Toni Comín -aquest darrer en connexió des de Bèlgica-. La formació s’ha compromès a augmentar en 5.000 milions d’euros els recursos en sanitat en els propers cinc anys. També aposta per crear l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària per incloure-hi la gestió de les residències de gent gran, que fins a a la primavera estava en mans del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (ERC). Comín confia que Junts “recuperi” el Departament de Salut (ara en mans d’ERC), i ha atacat el candidat del PSC, Salvador Illa: “Déu ens protegeixi que torni a tenir mai més responsabilitats en salut. Els pacients del nostre país no ho mereixen”.