El líder d’ERC a  Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat que portarà a votació en les properes comissions de l’Ajuntament una proposta per reclamar a l’Estat la comissaria de la via Laietana. Maragall vol que l’edifici el gestioni el consistori per fer-hi un museu de la repressió franquista. La petició arriba després de la polèmica entre els dos socis de govern (BComú i PSC) sobre el futur de la prefectura de la Policia Nacional.

Ernest Maragall ha recordat que Esquerra ja ha fet aquesta petició al Congrés dels Diputats en tres ocasions i que el juny del 2017 es va aprovar amb el suport de tots els grups, excepte el PP. Els socialistes també hi van donar suport, igual que en un debat al ple de l’Ajuntament, el març del 2019, en què s’instava el Govern espanyol a donar compliment a la proposta aprovada el 2017.

“Vol el govern de la ciutat ser fidel i coherent amb el que la ciutat ja va aprovar?”, s’ha preguntat Maragall, que ha acusat el PSC de practicar un “oportunisme i electoralisme indecent per impedir el debat i qualsevol decisió”. El líder d’ERC ha criticat que la tinenta d’alcalde Laia Bonet (PSC) “negués i marginés” l’opinió expressada pel regidor comú Jordi Rabassa.

“Visca Espanya!”

Quan Ernest Maragall estava fent les declaracions als mitjans, just davant de la comissaria de la via Laietana, un vianant ha cridat: “Visca Espanya!”. “Adeu, adeu”, ha respost el líder d’ERC, sorprès pel crit del vianant. Maragall, acompanyat per la portaveu adjunta, Elisenda Alamany, ha afegit: “Hi ha gent que crida, nosaltres parlem, proposem, debatem…”.