L’alcaldessa, Ada Colau, ha reclamat una “disculpa oficial” per als nens i joves pel tracte que han rebut durant la pandèmia. En una entrevista a Ràdio 4, Colau ha reiterat que els nens han estat “els grans oblidats” i ha dit que se’ls ha “estigmatitzat”. També ha valorat que al setembre es desfaci l’error de situar les escoles com un lloc “perillós”. “Benvinguda rectificació, que comenci el curs i que es treballi amb la comunitat educativa perquè pugui ser 100 % presencial”, ha valorat.

Colau, que des de l’inici del confinament ha estat molt crítica amb les restriccions de mobilitat de nens i adolescents, considera injustificat que se’ls obligués a estar 40 dies tancats a casa mentre als adults ja se’ls permetia sortir. Colau també ha criticat la gestió educativa, que, segons ha dit, s’ha fet “força malament”. Considera que, tot i que les escoles havien de tancar en el moment del confinament total, no havien de ser els darrers equipaments a obrir. I més, ha dit, quan no hi havia “cap dada científica” que avalés que són un lloc perillós.

Colau també ha qualificat de “fracàs rotund” la gestió de les residències i ha afirmat que caldrà investigar què ha passat. També creu que la pandèmia ha posat en evidència la necessitat d’un nou model de turisme, i ha criticat que la ciutat no pot dependre tant d’una activitat econòmica.