Els taxistes asseguren que la situació és “insuportable”. No hi ha feina, no hi ha turistes, però, en canvi, actualment hi ha un 60 % de la flota de taxis circulant per la ciutat. L’oferta es va ajustar després d’un acord entre les associacions del sector i l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), i estableix que circularan uns 6.000 taxis fins al 6 de juliol, i un 70 % (uns 7.000) fins al dia 20 de juliol. A partir d’aquesta data no hi ha res concretat. I aquí rau el problema. Elite Taxi diu en un comunicat a les xarxes que els taxistes “es moren de gana”, segons apunten a la Generalitat, i asseguren que el sector va directe a “un altre conflicte sense retorn“.

Aquest dimarts, les principals organitzacions de taxis, tant Elite, com el Sindicat de Taxis de Catalunya (STAC) i l’Agrupació Taxi Companys, s’han reunit amb l’IMET per videoconferència. Era una reunió ordinària, com les que s’han anat fent durant la pandèmia, però els taxistes l’han aprofitat per fer saber a l’Institut Metropolità del Taxi que no poden més i demanen que es reguli l’oferta al 50 %.

L’IMET assegura que no té competències per regular l’oferta, però s’han compromès a limitar els taxis al carrer a la meitat si la Generalitat els dona garantia jurídica. Totes les parts s’han citat a una nova reunió la setmana vinent.

Elite: “Posarem la maquinària en marxa per convocar mobilitzacions”

Elite Taxi assegura que posarà en marxa la “maquinària per convocar mobilitzacions”. Es queixen de manca de regulació del sector arran de la pandèmia del coronavirus, d’una sobreoferta de taxis al carrer i de la proliferació de vehicles de Cabify que incompleixen la normativa sense rebre cap sanció. Davant d’això, asseguren, el diàleg “s’ha acabat” i, si no hi ha un canvi, proposaran al sector “començar a escalfar motors”. Entre les peticions que fan hi ha la de limitar l’oferta de taxis al 50 % i que s’apliqui el decret que regula el sector dels VTC.

STAC: “Si continuen aquests números, presentarem una demanda”

Des de l’STAC han fet arribar un escrit a la presidenta de l’IMET, Rosa Alarcón, en què li recorden “la potestat normativa” de l’AMB sobre el règim de prestació de servei de taxi. L’STAC demana una major “racionalització de l’oferta que suposi no deambular sense sentit”. Si aquesta regulació no es produeix i la inacció de l’IMET es tradueix en “greus pèrdues per als taxistes” adverteixen a Alarcón que faran reclamacions patrimonials. “Si continuen aquests números, presentarem una demanda”, assegura el portaveu de l’STAC, Christian Navarro.

Multes per esperar a la parada en doble fila

Els taxistes també es queixen que la Guàrdia Urbana els estan posant moltes multes aquests darrers dies per estar amb els taxis a les parades en doble filera. Asseguren que són conscients que incompleixen la normativa però que hi ha molts taxis al carrer sense feina i que tots s’acumulen a les parades del centre de la ciutat. Per això, demanen a la policia més permissivitat davant d’aquesta situació.