L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a fer una crida perquè les escoles reoobrin abans de l’estiu. “No pot ser que estiguem prenent algun cosa a les terrasses o consumint als comerços i no ens enrecordem de les escoles fins al final”, ha lamentat. Colau proposa que els centres educatius facilitin la “retrobada” entre els infants i els facin “acompanyament emocional” fins que no es reprengui presencialment el curs escolar al setembre.

Després del tancament de les escoles al març a causa de la crisi del coronavirus, Colau ha demanat a les autoritats educatives que “no donin per fet” que els nens i nenes “hagin d’estar tancats a casa durant sis mesos“. Tot i que ha celebrat les sortides permeses al carrer per passejar, l’alcaldessa creu que no és suficient. La situació, ha dit, està generant “preocupació i alarma” entre les famílies que han de reincorporar-se a l’activitat econòmica i que no saben què fer amb els infants.

Situació difícil entre famílies vulnerables

La situació dels petits, ha apuntat Colau, s’accentua en el cas de les famílies vulnerables, que viuen en pisos “molt reduïts, sense terrassa ni balcó”, que en alguns casos viuen en habitacions rellogades i que tenen “escassetat de recursos”. Colau ha demanat que la infància tingui més “priotització” per part de les administracions en el procés de desescalada.

Tot i la manca d’una data concreta per a la reobertura de les escolars, Colau ha celebrat que Salut proposi un fase 0,5 per a Barcelona, que permetrà anar a comerços sense cita prèvia o obrir centres educatius per a tasques administratives, entre altres mesures.