Els parcs infantils a Barcelona reobriran aquest divendres, 19 de juny, després de més de tres mesos precintats per evitar la propagació del coronavirus. L’alcaldessa, Ada Colau, ho ha anunciat amb una piulada a Twitter: “Per fi tenim permís per obrir els parcs infantils i a partir de demà s’hi podrà jugar!”. L’obertura serà per als 888 parcs infantils que hi ha a la ciutat, així com per a les 38 àrees per a gent gran i els 59 circuits de salut.

Mascareta i gel desinfectant

En el tuit, Colau recomana a les famílies evitar aglomeracions i usar mascaretes. De fet, l’Ajuntament aconsella mantenir les distàncies de 2 metres i, si no és possible, que els adults portin mascareta i els infants majors de 6 anys. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha demanat també que les famílies apliquin gel als infants abans d’entrar al parc i també quan surtin per assegurar la desinfecció dels espais.

“És molt més interessant que siguem nosaltres els que a través dels gels fem la desinfecció que no una desinfecció constant, que l’hauríem de fer contínuament”, ha dit Badia. El regidor ha dit, però, que les àrees de joc infantil se seguiran netejant de forma habitual un cop al dia. El consistori desaconsella l’ús de guants si ja s’entra al parc amb les mans desinfectades.

parc infantil precintat

Una reobertura molt esperada

Els parcs infantils reobriran coincidint amb l’entrada de Barcelona a la fase 3 i a la nova realitat. Durant les últimes setmanes, l’Ajuntament i l’Agència de Salut Pública han treballat aquesta decisió després que no s’explicités específicament en cap fase de la desescalada què es podia fer amb els parcs infantils. En les últimes setmanes, algunes famílies han reclamat a través de les xarxes socials la reobertura de les àrees de joc infantils i, fins i tot, feien una crida a la insurrecció i desprecintar els espais.