Per celebrar que reobre les portes amb un horari continuat, la Catedral de Barcelona publica a la xarxa, de manera simbòlica, una peça inèdita enregistrada poques setmanes abans d’entrar en l’estat d’alarma pel coronavirus. Es tracta de la gravació d’una peça musical interpretada pel Cor Francesc Valls de la Catedral el dia 12 de febrer, amb motiu de la festivitat de Santa Eulàlia.

Després del període de confinament, el culte públic a la Catedral de Barcelona es va reprendre el 18 de maig. A partir del 2 de juliol, tornarà a tenir horari continuat i a permetre l’entrada de visitants. Continuaran vigents, amb tot, les mesures de prevenció com la mascareta, l’ús del gel i les distàncies de seguretat.

‘Ostia solemnis’

 és la darrera composició que es va cantar, al voltant del sarcòfag gòtic de la santa, abans del confinament. La seva interpretació es va enregistrar en format de vídeo en 360 º i amb àudio immersiu, cosa que ofereix la possibilitat de situar l’espectador dins de l’espai on es va cantar el motet amb una qualitat de so excel·lent.