L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, espera que el canvi en la gestió de les residències del Departament d’Afers Socials i Famílies a la conselleria de Salut es tradueixi en un desbloqueig de la situació crítica dels centres pels efectes del coronavirus. Colau demana celeritat a la Generalitat i que es facin un mínim de 100 trasllats diaris de residents amb símptomes de la covid-19 als espais habilitats als hotels i pavellons municipals.

Situació de bloqueig

Ada Colau assegura que, des de l’inici de la pandèmia, el govern municipal ha fet tot el possible perquè millorés la situació a les residències de gent gran. Ha dit que el consistori ha aportat personal, diners i recursos així com la preparació d’espais per rebre malats. Malgrat tot, afirma que la Generalitat ha posat bastons a les rodes bloquejant el trasllat massiu. Colau ha explicat que hi ha prop de 800 casos amb símptomes de coronavirus en 15 residències, en les quals la situació és especialment greu. Per això, reclama que es facin de manera urgent un mínim de 100 trasllats al dia.

Equipaments a punt

L’alcaldessa ha assegurat que l’Ajuntament té els espais necessaris per acollir els avis que s’han de traslladar des de les residències. Segons Colau hi ha 222 llits disponibles als pavellons salut i uns 450 als hotels que s’han habilitat i que els espais tenen tots els elements necessaris en àmbit mèdic per atendre els residents amb problemes de mobilitat i altres patologies. Aquesta versió contradiu la del conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que aquest mateix dimecres ha assegurat que els trasllats no es poden fer amb pressa per preparar bé els equipaments.