L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la proposta del Departament de Salut perquè la ciutat passi a la fase 3 de la desescalada aquesta mateixa setmana. “Les dades deien que era de sentit comú que féssim el pas aviat”, ha dit Colau, que creu que hauria estat “imprudent” si la Generalitat no hagués sol·licitat el canvi de fase per abans del pont de Sant Joan.

Colau considera que si Barcelona avança a la fase 3 abans del cap de setmana es garantirà una “mobilitat de manera esglaonada” fins a la festivitat de Sant Joan i, per tant, no es concentrarà tota en només dos dies. L’alcaldessa ha afegit que aquest nou escenari –sempre que el Ministeri de Sanitat ho avali dimecres– “facilitarà la vida als ciutadans” en permetre retrobaments amb famílies que viuen en altres regions sanitàries.

Però des del govern municipal consideren que la ciutat ja estava preparada per passar a la fase 3 aquest mateix dilluns. “Les dades sanitàries ja eren positives la setmana passada“, ha insistit Ada Colau. El canvi a la fase 3 ja el va avançar la Generalitat diumenge. L’alcaldessa, en una entrevista a RAC1 aquest matí, ha agraït el “canvi d’opinió” del govern de Quim Torra.