L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a plantejar aquest dimarts la necessitat que els infants puguin sortir de casa, malgrat el confinament imposat arran de la crisi del coronavirus. El mateix dia en què s’ha aixecat el confinament total i s’ha permès que algunes empreses tornin a funcionar, Colau ha volgut traslladar a les autoritats que “si poden retornar algunes activitats econòmiques amb totes les mesures de prevenció, també s’ha de poder plantejar que els nostres nens i nenes surtin uns minuts a passejar”.

L’alcaldessa ha plantejat que els infants puguin sortir “uns pocs minuts” i “sense agafar el transport públic ni fer grans desplaçaments”. Així mateix, s’ha mostrat confiada en què “els nens i nenes seran molt responsables, igual que els seus pares i mares” i que, per tant, compliran amb “totes les mesures de seguretat i les precaucions” que indiquin les autoritats sanitàries. Unes autoritats sense el consentiment de la qual Colau ha reconegut que no es podrà dur a terme aquestes sortides puntuals dels infants.

En la roda de premsa de l’Ajuntament, l’alcaldessa ha volgut subratllar que “els nens i nenes estan fent un esforç enorme, fent un gran exercici de responsabilitat“. I ha destacat que “estan patint perquè porten un mes tancats a casa”, la qual cosa ha assegurat que “té costos emocionals i psicològics“.