“Es van situar els nens com si fossin els més perillosos

en el contagi sense tenir-ne cap evidència”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat la “criminalització” dels infants per part de les autoritats durant els primers dies de la pandèmia pel coronavirus i ha fet una crida perquè ara se’ls demanin “disculpes”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Colau ha recordat que els nens van estar més de 40 dies sense poder sortir de casa i que els drets dels infants “no han estat una prioritat” per als governs català i espanyol.

El mateix dia que han reobert les escoles de Barcelona amb motiu de la fase 2 de la desescalada, l’alcaldessa considera que els criteris per a la represa de l’activitat a l’escola són massa rígids i demana flexibilitzar-los. Considera que “no es pot parlar d’escoles” mentre es planteja “separar els nens per metres”. Ada Colau ha volgut destacar que l’escola no és un mer recinte, sinó un espai “d’acompanyament emocional i de retrobada amb amics”.

Sobre la tornada a les classes a partir del setembre, l’alcaldessa assegura que l’Ajuntament farà “tot el que estigui en les seves mans” per oferir espais públics municipals a les escoles i, així, garantir que tots els alumnes puguin anar-hi presencialment. “L’escola no es pot substituir per l’àmbit digital”, ha conclòs.