El Parc Güell reprendrà l’activitat cultural dimecres, 1 de juliol, i ho farà reduint l’aforament a la meitat. Si fins ara podien accedir nou milions de persones cada any al recinte, a partir d’ara només hi podran entrar 4,5 milions. A més, els barcelonins podran gaudir gratuïtament d’aquest espai de 6 a 9.30 i de 20 a 23 h per passejar i per fer-hi esport. Aquestes són algunes de les mesures de la nova etapa post-covid-19 que enceta el recinte.

Una altra de les novetats fa referència a la zona de pagament del parc, que s’amplia. Fins ara, la gestió de l’aforament es limitava a 1,7 hectàrees, però a partir d’ara es farà a tot l’espai de l’anomenada Zona Monumental: un total de 12 hectàrees declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. “Volem tenir més cura del patrimoni històric“, ha dit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

mapa parc güell

El govern municipal defineix el futur del Parc Güell com un “model redefinit” adaptat als criteris de sostenibilitat que busca un bon “equilibri” entre el gaudi ciutadà i l’interès turístic.

Accés gratuït amb el carnet de Biblioteques

Una altra de les novetats fa referència a l’accés gratuït al parc entre les 9.30 h i les 19.30 h. Fins ara, les persones usuàries del Gaudir Més podien entrar-hi a qualsevol hora i sense pagar un euro. Aviat també ho podran fer aquells que tinguin el carnet de biblioteques, tot i que només durant l’estiu. A partir del setembre, està previst que s’hagi agilitzat el sistema del Gaudir Més.

A més, per garantir les distàncies de seguretat entre els visitants i facilitar la desconcentració turística hi haurà nou accessos en total: quatre compartits entre ciutadania i visitants, quatre exclusius per als veïns i un només de sortida, situat a la porta monumental.

El recinte va obrir el 20 de maig després de més de dos mesos tancat per la crisi del coronavirus, però sense visites culturals. Des d’aleshores, els veïns hi han pogut accedir gratuïtament per passejar o jugar.