“El nombre d’inscripcions en general a totes les activitats ha caigut, com a mínim, al voltant d’un 40 %“, segons l’expert en polítiques culturals i de joventut Pep Montes. En una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé, ha assegurat que, en alguns casos, “l’afectació ha estat més forta, de fins al 80 %”, en referència a les conseqüències de la crisi del coronavirus en les activitats d’educació i oci infantil previstes per a aquest estiu.

Segons Montes, “hi ha menys activitats programades per a aquest estiu” en relació amb anys anteriors, ja que “moltes entitats i empreses han decidit que algunes de les seves activitats no les fan o, en algun cas molt extrem, no en fan cap”. Tot plegat, diu, per la “incertesa” generada per la covid-19, que fa que sigui més difícil “fer inversió” i “fer despesa per fer activitats, quan no saps si la recuperaràs”.

Pendents de l'”efecte estimulador” de les beques

Pep Montes també ha lamentat el retard en les ajudes i les beques que dona la Generalitat per a les activitats d’estiu. “Esperàvem que les beques tinguessin un efecte estimulador de les inscripcions, però és evident que encara no l’han tingut perquè encara no estan disponibles“, ha asseverat. Tot i així, Montes assegura que “sabem que hi seran” i confia que “fa preveure que reanimi una mica el ritme d’activitats a mesura que avanci l’estiu”.

Per tot plegat, algunes de les empreses i entitats que organitzen els casals i les colònies d’estiu “han ajornat una mica l’inici de la campanya”. “Si normalment començava després de Sant Joan, un cop finalitzat el curs escolar”, diu Montes, “en la situació en què estem deixen que la cosa es refredi i comencen a principis o la segona setmana del mes de juliol“.