(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat en un escrit al seu compte de Facebook que s’alliberin als infants amb relació al confinament pel coronavirus. Assegura que parla com a alcaldessa i com a mare de dos nens de nou i tres anys que fa un mes que no surten de casa. Colau s’ha mostrat convençuda que els nens poden sortir a donar una volta prop de casa i ha instat a “buscar la manera de fer-ho bé” i d’acord amb els consells dels experts sanitaris.

L’alcaldessa admet que els infants poden contagiar el virus sense tenir cap símptoma, però afegeix que això també passa amb les persones majors d’edat. Colau qüestiona que “si poden sortir a passejar adults amb un gos, i ara algunes activitats econòmiques no essencials es reactiven, per què els nostres nens i nenes han de seguir esperant?”. Ha afegit que en les darreres setmanes els ciutadans han demostrat que “són responsables i no idiotes” i que s’han seguit totes les recomanacions i instruccions.

Colau ha lamentat que vivim a una societat “excessivament adulta cèntrica” que condemna a “patiments evitables” i defensa que els infants “no són un accident ni una molèstia per gestionar”, sinó persones amb drets reconeguts als tractats internacionals. Segons l’alcaldessa, les autoritats educatives estan molt preocupades pel sistema d’avaluació i assegura que, a ella, com a molts pares i mares, el que més li preocupa és la salut psicològica i emocional dels infants. Lamenta que “ens diguin que som soldats i que això és una guerra, en lloc de parlar de com cuidar la vida i cuidar-nos entre nosaltres”.