(ACN/redacció) El candidat de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, s’ha obert aquest dimecres a acceptar els vots de Vox si fossin necessaris per governar a la Generalitat després de les eleccions catalanes. “No farem cordons sanitaris al Parlament de Catalunya a ningú”, ha assegurat en una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies. Al mateix temps, el cap de llista ha expressat “fàstic” envers el “racisme, classisme i xenofòbia” de Vox.

Carrizosa ha explicat que acceptaria col·laborar amb l’extrema dreta per “fer que la població de Catalunya tingui un govern que s’ocupi dels seus problemes reals i deixi de banda tot el procés”. “Amb aquests objectius i combatent tota la resta, evidentment que podem votar i rebre els vots de tothom“, ha resumit. El presidenciable de Cs no només ha mostrat rebuig cap a Vox, també pel “discurs hispanòfob de bona part de les candidatures nacionalistes i, en concret, la de Junts“.

“Nosaltres combatrem qualsevol actitud en aquest sentit. Com la combatem de Quim Torra, la combatrem de Vox, sense cap complex”, ha garantit. És més, ha sentenciat que “en absolut” hi haurà un govern de Cs en què hi hagi també Vox.

Aposta en obert per pactar amb el PSC post-14-F

Cs aposta obertament per pactar amb el PSC després de les eleccions del 14 de febrer per formar un executiu “constitucionalista” i evitar que l’independentisme continuï al poder o es formi un tripartit d’esquerres. Tot i el seu oferiment als socialistes, ha advertit que dins de les qüestions a negociar “sense cap dubte” hi haurà la reforma del sistema educatiu per posar fi a la immersió lingüística i implementar un projecte trilingüe que ha qualificat de “revolució”.

Sobre el paper que haurien de tenir el PPC i Vox en aquesta situació, Carrizosa ha confiat que “no tinguin altra opció que donar suport a un govern de canvi”. “Hauran de decidir si ho volen veritablement”, ja que Catalunya no ha tingut mai “un executiu sense forces independentistes o nacionalistes”, ha assegurat. Tot i això, ha considerat “importantíssim” que el votant no independentista es mobilitzi i doni suport a Ciutadans per “obligar el PSC a pactar”. “Ja estan dient els de Podem que pactaran amb el PSC […] I ja sabem amb qui pactaran si sumen amb ERC“, ha alertat.