Barcelona en Comú vol posar fi als lloguers de temporada i revocar les llicències de tots els pisos turístics de la ciutat a les zones amb més pressió turística. Preveuen que la mesura afecti 26 barris, tots els de Ciutat Vella i l’Eixample, a més dels de la zona de Gràcia, el Baix Guinardó, el Poble-sec, Sants i el Poblenou. Es comprometen a tirar-ho endavant el proper mandat però reclamen que la llei de la regulació dels lloguers estatal ho blindi, i que la Generalitat avali revocar les llicències de pisos turístics sense indemnització.

Des de la plaça de Santa Madrona del Poble-sec, Janet Sanz, regidora actual d’Urbanisme i candidata número tres de la llista encapçalada per Ada Colau, ha assegurat que és una mesura que es podria aplicar amb competències municipals mitjançant una modificació del Pla General Metropolità i un pla d’usos especial que determinaria els barris on ja no es podrien oferir lloguer temporals. A la vegada preveuen fer desaparèixer la majoria de les 9.600 llicències de pisos turístics, en concret, les que estan en blocs d’habitatges habituals.

“No pot ser que els lloguers de temporada siguin la drecera de lloguers de luxe”

“Cal que la nova llei de regulació dels lloguers ens blindi perquè si ho apliquem no ens tornin a portar a la justícia, ha dit Sanz, que ha etzibat que no pot ser que els lloguers de temporada siguin “la drecera de lloguers de luxe, als quals els barcelonins no hi tenen accés”.

Tant Sanz com la líder d’En Comú Podem, Jessica Albiach, han reclamat “ordenar i equilibrar” aquestes activitats. La regidora d’habitatge i número 7 de la candidatura, Lucia Martín, també present a l’acte, ha defensat la mesura per “evitar que els lloguers de temporada siguin la porta d’entrada de preus d’habitatge desorbitats”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?