Ernest Maragall (ERC) ha qualificat Jaume Collboni de “delegat de l’Estat a Barcelona“. El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals 2023 de Barcelona ha assegurat que l’alcaldable socialista està “subordinat” al Govern espanyol. “És el sergent dels comandants de Madrid“, ha replicat Maragall, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a l’agència EFE.

L’alcaldable republicà també ha assenyalat que la visita del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a l’últim acte dels socialistes a Barcelona és una “demostració de força” per “conquerir” la ciutat. “‘Viene el jefe a tomar la ciudad‘”, ha dit Maragall, en castellà.

Maragall creu que Trias ha perdut la “condició de guanyador”

Ernest Maragall creu que Xavier Trias no serà la llista més votada. El republicà ha afirmat que l’exalcalde ha perdut la “condició eventual de guanyador” que li atorgaven inicialment, diu, les enquestes: “s’ha cremat, quasi ha desaparegut“, ha dit Maragall.

L’alcaldable d’Esquerra Republicana ha assegurat que votar Trias equival a “fer marxa enrere”, perquè el seu projecte implica “tornar al turisme desbocat, tornar a la pura situació d’entreguisme a l’economia dels poderosos“. En aquest sentit, Maragall ha tornat a relacionar l’exalcalde amb l’antiga Convergència i ha afirmat que el projecte de Trias “vol ressuscitar” l’antiga formació política. El líder republicà també ha retret a Xavier Trias que, en campanya, no hagi proposat “ni una sola proposta construida, raonada”.

ERC apel·la a la participació per evitar que VOX entri a l’Ajuntament

Ernest Maragall també ha valorat l’alt percentatge d’indecisos de cara a les eleccions municipals que les últimes enquestes ubiquen entre el 15 i el 30%. Maragall ha dit que això fa “evident” que “la partida està oberta” fins al final. En aquest context, Maragall també ha apel·lat a la participació a les urnes i ha demanat el vot republicà per evitar que VOX obtingui representació al consistori. “Apel·lem a la ciutadania, no permeteu que entri VOX a l’Ajuntament“, ha reclamat Maragall.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?