El candidat d’ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, ha comparat els comicis amb la batalla de l’Ebre (durant la Guerra Civil) per parar els peus al feixisme: “Com van fer les JERC fa 80 anys al Front de l’Ebre amb la columna Macià-Companys, ara ho hem de tornar a fer el 14-F omplint les urnes de vots antifeixistes”, ha exclamat davant les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), en un acte a la Nau Bostik de Barcelona.

Amb aquestes declaracions, Aragonès ha endurit el to contra Vox –un dels principals rivals marcats per ERC el 14-F. De la mateixa manera, el candidat republicà ha advertit que “al feixisme se’l combat, a la ultradreta de Vox se la combat”, i ha animat els joves a “tornar a donar una lliçó” al feixisme en aquestes eleccions: “Joves, a les urnes!”. Davant del jovent republicà, Aragonès ha recordat els seus inicis a les files de les JERC i ha alertat una vegada més de la possibilitat que el PSC accepti els vots de Vox per assolir la presidència de la Generalitat: “El que van fer amb Valls a l’Ajuntament de Barcelona, ara ho volen fer amb Vox”.

El jovent republicà recull el guant

Després de la intervenció de Pere Aragonès, ha estat el torn de Pau Morales, portaveu nacional de les JERC i número 11 a la llista d’Esquerra al Parlament. Morales ha recollit el guant d’Aragonès i ha dit que “combatrem el feixisme” i que “el deixarem al lloc que li correspon: fora dels carrers”.

En aquest sentit, Pau Morales ha avisat que “pretenen blanquejar el feixisme” perquè és “l’única oportunitat que té l’Estat d’acabar amb la majoria independentista“. El líder de les joventuts d’ERC també ha denunciat les darreres agressions –l’última a Tona (Osona)– que han patit membres de les JERC per part de presumptes agressors feixistes: “Volem viure lliures i sense por”.