El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha demanat aquest dissabte “concentrar” en els socialistes el vot d’aquells que van votar per un canvi al govern l’any 2017 i que van fer que Ciutadans guanyés les eleccions. Ha reconegut que és un vot “en préstec”, però ha dit que “aquesta vegada sí que tindrà utilitat”. En contra del que va fer Inés Arrimadas quan va guanyar les eleccions del 2017, Illa ha dit que ell sí que es presentarà a la investidura si queda primer als comicis. “Jo no me’n vaig, he tornat per quedar-me”.

Illa també ha desgranat algunes de les seves propostes en l’àmbit de la salut, com augmentar “cada any del mandat” el pressupost per a la sanitat pública. “No pot ser que tinguem una despesa sanitària inferior a la de fa 10 anys”, ha protestat. També ha promès millorar la xarxa de residències per a gent gran i augmentar els recursos per a l’atenció domicilària d’aquest col·lectiu. A més, s’ha compromés a augmentar les plantilles del sector sanitari, sobretot d’infermeria.

“L’afecte Illa”

El secretari general del PSOE i president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a entrar en campanya a l’acte dels socialistes d’aquest dissabte a Salou. Ha elogiat el candidat del qual ha dit que “més que parlar de l’efecte Illa, s’hauria de parlar de l’afecte Illa”. Diu que “afecte” és “el que desperta Salvador fins i tot entre els seus adversaris”. Aquest afecte, a més, és el que, segons Sánchez, s’ha de recuperar entre Catalunya i Espanya. “S’ha de passar de la desavinença a l’avinença”.

Iceta torna a entrar en campanya

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també s’ha desfet en elogis vers Salvdor Illa. “És un excel·lent gestor que ens ha fet sentir orgullosos” amb la seva tasca al capdavant del ministeri de Sanitat, ha assegurat Iceta. A més, ha descrit el candidat “com un home tranquil, perseverant i que té el millor equip”, destacant les figures de Maurici Lucena i Olga Pané, de qui Illa ja ha dit que vol al futur govern de Catalunya. Iceta també s’ha mofat de les paraules de Laura Borràs que ha assegurat que és més d’esquerres que Illa: “No t’ho creus ni tu, Laura”, li ha etzibat.