El novè dia de campanya, la CUP ha ubicat l’acte central al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau. La candidata cupaire a les eleccions catalanes, Dolors Sabater, ha dit que el seu partit serà “la pedra a la sabata” per a la resta de partits. Ha subratllat que el govern actual no aposta “ni per l’antiracisme, ni per l’antifeminisme, sinó que es protegeix més l’extrema dreta”. Sabater ha dit que la CUP és la garantia de govern antifeixista.

Un acte que ha destacat per les seves múltiples intervencions. Hi han participat els candidats a les quatre circumscripcions catalanes, a més dels exdiputats David Fernández i Gabriela Serra. També s’ha donat veu a ciutadans que “actualment es troben amb dificultats”, com una treballadora de correus o una infermera. Totes dues han remarcat la quantitat de feina que han d’assumir aquests dies i “les poques facilitats que se’ls estan proporcionant”. La formació ha decidit celebrar l’acte a Sant Pau per metaforitzar el seu suport al col·lectiu sanitari.

No precaritzar la cultura

L’acte l’han conduit 10 actrius i hi ha hagut una actuació en directe del grup Ginestà, a més d’una banda que ha harmonitzat en tot la vetllada. No ha estat gratuït, el partit cupaire ha volgut “fer un crit d’alarma” per “desprecaritzar la cultura i considerar els artistes igualment treballadors”.