Ciutadans (Cs) ha celebrat aquest dissabte l’acte central de les eleccions del 14 de febrer. Ho ha fet a la terrassa de l’Hotel Miramar, amb vistes a tot Barcelona. Ha estat un míting ben diferent als habituals en època pre-pandèmia, sense públic i amb mesures de seguretat. A banda del candidat, Carlos Carrizosa, i de la líder del partit, Inés Arrimadas, hi han participat també dos dels considerats intel·lectuals i fundadors de Ciutadans, Francesc de Carreras i Félix de Azúa. Aquest últim ha estat molt contundent amb el moviment independentista: “Els partits independentistes són, al meu entendre, la ultradreta d’Espanya. La ultradreta d’Espanya es diu separatisme”, ha sentenciat.

Carrizosa i Arrimadas també han disparat contra l’independentisme i, novament, l’han comparat amb l’Amèrica de Donald Trump: “A Catalunya, el populisme avança i les solucions per a coses simples s’imposen”, ha assegurat Carrizosa.

Nova crida a votar constitucionalisme

Tant el candidat com Arrimadas han fet una crida als votants no independentistes a garantir una majoria constitucionalista al Parlament amb Cs, PP i PSC. Si no és així, Carrizosa ha advertit que els socialistes tornaran a fer un tripartit, aquesta vegada amb ERC i En Comú Podem (ECP): “Al PSC el podem portar de l’orella a pactar aquest canvi per la convivència i el podem portar de l’orella si els catalans es mobilitzen“, ha dit esperançat.

Per això, Arrimadas ha fet una crida als indecisos a votar constitucionalisme: “El partit amb major intenció de vot en aquestes eleccions és la indecisió i l’abstenció”, ha advertit.