(ACN) La candidata del PDeCAT a les eleccions del 14-F, Àngels Chacón, ha assegurat que “ningú no ha de donar lliçons” d’independentisme al partit i ha apel·lat als votants “emprenyats”. “Nosaltres ja hi érem abans de l’1-O”, ha assegurat la cap de llista de la formació en una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

El partit ha demanat a JxC “abandonar la política de la confrontació i el bloqueig” com a primera condició per negociar una investidura. A partir d’aquí, Chacón ha situat l’aposta per l’escola concertada, la defensa jurídica dels funcionaris o la reducció fiscal com a eixos “essencials” del partit demòcrata.

“Prometent coses que no poden ser estem traint l’independentisme”

Chacón també ha reclamat treballar “seriosament” i de manera “realista” per aconseguir la independència. “Prometent coses que no poden ser ens estem fallant, estem traint l’independentisme”. La candidata ha assegurat que “no prometrà” una data límit per assolir la independència i ha demanat una unitat estratègica de l’independentisme per “consensuar” un únic full de ruta.

També ha discrepat de la posició de JxC sobre els Mossos d’Esquadra i ha assegurat que el govern “no pot deixar desprotegits” els cossos de seguretat que treballen per la ciutadania de Catalunya.

Advertència al PSOE

La cap de llista ha reivindicat el PDeCAT com un partit independentista amb l’aspiració de tenir una hisenda pròpia. Mentrestant, ha assegurat que treballarà per una millora del finançament de Catalunya o un concert econòmic. De totes maneres, ha advertit al PSOE que no els “comprarà” amb un pacte fiscal. “Defensarem els nostres interessos, però no ens faran callar ni desistir dels nostres objectius”, ha manifestat.

Sobre una possible investidura del candidat socialista a les eleccions, Salvador Illa, Chacón ha reiterat que la formació no investirà un president que ve d’un partit “còmplice” del 155. En qualsevol cas, ha assegurat que “no caldrà”, perquè les forces independentistes “guanyaran” i Illa no podrà ser president. Tot i això, la candidata s’ha mostrat oberta a arribar a acords, com reduir la quota d’autònoms o una millora del finançament, per millorar les condicions de vida de la ciutadania.